pondělí 16. prosince 2019

9. POHÁR STAROSTY MĚSTA

Přes 200 účastníků ve dvou dnech

Devátý ročník tradičního šipkového turnaje Pohár starosty města Světlá nad Sázavou se poprvé konal v místní Sokolovně. Harmonogram turnaje byl stejný jako předchozí ročník, tj. v pátek turnaj Cricket a open 301 MO, v sobotu hlavní turnaje jednotlivců a dvojic + open 301 MO a 501 MO. Z časových důvodů se nehrál pouze turnaj HI-Score. Celkově se všech turnajů zúčastnilo na 215 hráčů! Taková účast řadí tento turnaj mezi největší na Vysočině.

Hrací místo, ceny a poháry


Cricketu vládli Pražané, open zůstal ve Světlé

V turnaji „Otvírák“ ve hře Cricket se nejvíce dařilo hráčům z hlavního města. Vítězem se stal David Nedó z extraligového týmu Platanský Nerv Praha, který porazil ve finále Jiřího Zárubu hrající za Zlatý Barbary Praha. Třetí skončil Ivan Novák (Falcon Praha) a nejlepší ženou Kateřina Teichnerová (No Stress Praha) na celkovém 9. místě.

 Pohár pro vítěze a vítězové turnaje Cricket

Doprovodný turnaj 301 MO vyhrál domácí hráč Lukáš Daňo, když ve finále porazil svého týmového spoluhráče Rosťu Fikara. Třetí místo vybojoval ledečský Klobák Michal Procházka a nejlepší ženou byla Lucie Beranová z Koňkovic hájící barvy D.C. Hornets Světlá.
Nejlepší hráči turnaje 301 MO

Výsledky - 
CRICKET301 MO



Hlavní program Poháru starosty města začínal v sobotu v 11 hodin stejně jako loni vyhlášením nejlepších hráčů předchozího dne z turnajů Cricket a 301 MO. Poté následoval turnaj dvojic, do kterého se přihlásilo krásných 27 párů – opět nový rekord turnaje.

Dvojice ovládli Banditi

Skvěle se dařilo obhájcům stupňů vítězů, konkrétně druhého místa, Pavlovi Práškovi (Melouni B Světlá) s Josefem Málkem (Klobáci Ledeč), kteří došli až do finále pravé strany. Tam však podlehli Banditům Janu Stoklasovi s Michalem Adamem a museli do opravné části pavouka, kde čekala dvojice Jiří Kremser (Šipková Akademie Dušejov) a Martin Došek (Formanský Dravci Jihlava). Pár Kremser-Došek finále levé strany vyhrál a vyzval tak zatím neporažené soupeře Stoklasa-Adam. Humpolečtí šipkaři utkání zvládli lépe a mohli se tak radovat z vítězství turnaje dvojic.

Nejúspěšnější dvojice turnaje


Premiérová vítězství

Do hlavních turnajů se přihlásilo 56 šipkařů, což je největší počet přihlášených hráčů na otevřený turnaj ve Světlé minimálně za posledních 15 let!
Turnaj mužů po skvělém výkonu ovládl Lukáš Daňo, který turnajem procházel jako „nůž máslem“ a první těžká zkouška ho čekala až ve finále pravé strany, kde mu byl soupeřem Petr Čámský. Vyrovnaný zápas zvládl Lukáš a po výsledku 3:2 čekal na soupeře ze strany poražených. Petr opravný zápas s Janem Stoklasou vyhrál poměrem 3:0 a vrátil se tak do absolutního finále, kde vyzval svého soupeře k odvetě. Velice dobře připravený byl Lukáš Daňo, když dokázal Petra Čámského porazit i podruhé a mohl tak slavit premiérové vítězství v tomto, u nás, prestižním turnaji. Maximální nához byl k vidění 5x (Čámský P., Hranický R., Daňo L., Prášek P., Moravec M.) a nejvyšší zavření předvedl Čámský v podobě 147 bodů.

Vítězové MASTER MUŽI 501 DO


Společné 5.místo MUŽI

Turnaj žen měl na stupních vítězů téměř stejné obsazení jako v předchozím ročníku. Pouze loňskou vítězku Dagmar Komorovou nahradila Kateřina Teichnerová, která ve finále porazila těsným výsledkem 3:2 Lucii Beranovou. Lucka tak obhájila druhé místo. Stejně jako Lenka Čermáková na konečném třetím místě. Jediné maximum 180 bodů hodila Klára Svobodová.


Vítězky MASTER ŽENY 501 DO


Nejlepší hráči hlavních turnajů


Výsledky - MUŽIŽENYDVOJICE



Doprovodné openy

V doprovodném sobotním turnaji 301 MO zvítězil Miloslav Karel (ŠK Bowling Havlíčkův Brod). Ve finále porazil Rosťu Fikara, pro kterého to bylo druhé, opět neúspěšné finále za 2 dny. Bronzovou medaili vybojoval Petr Prokeš z Havlíčkova Brodu a nejlepší ženou turnaje se stala světelská účastnice Kristýna Karbanová.

Stupně vítězů sobotního 301 MO

Vítězem Zavíráku - posledního měření sil se stal Ondřej Bareš a stal se jediným hráčem, který obhájil vítězství v turnaji z loňského ročníku. Ve finále hry 501 MO 2x porazil Jiřího Zárubu a celý šipkový víkend tak "uzavřel". Třetí se umístil Jan Krejčí (Rychlý Hroty Praha) a nejlepší ženou byla Nikol Wolfová ze Světlé nad Sázavou.

Nejlepší hráči ve hře 501 MO

Výsledky - 301 MO, 501 MO


Velké díky všem

Letošnímu ročníku opět velice pomohli partneři turnaje, bez kterých by se takhle velký turnaj v těchto podmínkách jen stěží uspořádal. Každý účastník turnaje si odnesl minimálně 1 losovanou cenu a spousta dalších cen bylo rozdáno nejlepším hráčům všech turnajů a doplňkových soutěží. Velké poděkování tak patří těmto partnerům turnaje: hlavní partner turnaje Pohostinství U Havlů Světlá n/S., dále Město Světlá nad Sázavou, Pivní Bar Meloun, Bohemia Machine s.r.o., H3 Stav Světlá n/S., Glasspo Pospíšil, Adam Podvrty Skála, Pivovar Rebel Havlíčkův Brod, Dublin Bar Světlá n/S., Bowling Club Bar Havlíčkův Brod, Pneuservis Novák Světlá n/S., Autodoprava Adam Votřel Světlá n/S., LED Vysočina Jihlava, Galatek a.s. Ledeč n/S., EXBYDO s.r.o. Humpolec, Elektro Laňka Světlá n/S., Kadeřnictví Mirka Janečková Světlá n/S., Jatka Perknov, s.r.o., Popy Design Kochánov, Petr Malinský Pohleď, Občerstvení Terasa Světlá n/S., Jídelna Zámecká Světlá n/S., Nikol Wolfová, TBS Světlá n/S. a každý, který pomohl k uspořádání tohoto turnaje - PARTNEŘI 9.ROČNÍKU.

Speciální poděkování patří členům šipkového klubu ŠK Melouni, kteří se podíleli na přípravách turnaje a jeho úklidu, především pak Lucii Barešové za pomoc a podporu při pořádání.

Deváté pokračování tohoto turnaje je za námi, pořadatelé ještě jednou děkují všem účastníkům, pomocníkům a (nejen) šipkovým nadšencům, kteří se nebáli přidat ruku k dílu (hlavně při úklidu). Moc děkujeme a těšíme se na jubilejní desátý ročník…



Žádné komentáře:

Okomentovat